השאיר פרטים ונחזור אליך בהדקם

    בניית אב טיפוס

    בניית אב טיפוס הינה פעולה הכרחית בכל ניסיון לפיתוח וייצור מוצר חדש והינו שלב חשוב בתהליך. אב הטיפוס מאפשר לנו לבחון את הדגם הראשוני של המוצר טרם שליחתו לייצור סדרתי ושדרוגו תוך פתירת כל הבעיות שמתגלות בדרך. סטודיו "ארטסמרט" ישמח לעמוד לרשותכם ולסייע בבניית אב הטיפוס, זאת לרבות תמיכה וליווי של כלל שלבי הפיתוח, התכנון והעיצוב של המוצר החדש שלכם.

    בניית אב טיפוס – שלב חשוב בפיתוח של מוצר חדש

    על משימת בניית אב טיפוס ממונים לרוב מהנדסים ומעצבים תעשייתיים.לצורך כך יש לייצר קבצי יצור אשר מכילים את כל מכלול המכניקה של המוצר והגדרת חומרים..

    אב הטיפוס משמעותי ביותר עבור תהליך הפיתוח והייצור של מוצר חדש. זאת לאור העובדה כי על אף כל התוכניות, הדמיות המחשב והחישובים השונים, הרי שבסופו של יום, עלינו לבחון דגם אמיתי של המוצר בפועל. כך נוכל לזהות בו נקודות חולשה ובעיות שלא היו צפויות עד כה ולהתאים בעבור כל אלו את הפתרונות היעילים ביותר.

    בדרך כלל אך לא מחייב , בתהליך הפיתוח ייוצרו מספר גרסאות של אבי טיפוס אשר ישפיעו על הסקת מסקנות בתהליך שדרוגו תוך מתן פתרון לכל הפגמים שהופיעו, על ידי יצור אב הטיפוס ניתן יהיה להעביר את המוצר לשלב הבא או לעשות שימוש בדגם המוגמר על מנת להציג אותו בפני משקיעים וליהנות ממימון שימשיך לקדם את פיתוח ויצור המוצר.

    שיטות יצור של אבי טיפוס

    יצירת מוצר חדש היא תהליך מורכב המשלב בתוכו רעיונות יצירתיים, ידע טכני ושימוש בחומרים מתקדמים. כדי ליצור דגמים ואבי טיפוס ברמה הגבוהה ביותר, נדרשת שימוש בשיטות יצור מתקדמות ובחומרים חדשניים ואיכותיים.קיימים שיטות יצור מותאמות וחומרים מגוונים המשמשים בייצור דגמים ואבי טיפוס,

    שיטות יצור:

    1. הדפסה תלת מימדית (3D Printing): שיטה זו מאפשרת ליצור דגמים בתלת מימד באמצעות הדפסת שכבות של חומר פלסטי או מתכת. היתרון העיקרי של הדפסה תלת מימדית הוא היכולת ליצור דגמים מורכבים ומדויקים ביותר בצורה מהירה ויעילה.
    2. חיתוך ב-CNC: בשיטה זו, הדגם נוצר באמצעות חיתוך של חומרים כגון עץ, פלסטיק או מתכת באמצעות מכונת CNC מתקדמת. היתרון העיקרי של חיתוך ב-CNC הוא היכולת ליצור דגמים בעלי פרטים קטנים ומורכבים ביותר.
    3. יציקה : בשיטה זו, נעשה שימוש בתבנית של המוצר והזרקת חומר מוצק כגון פלסטיק , מתכת , זכויכית, ועוד לתוך התבנית. תהליך היציקה מתאים ליצירת דגמים בכמויות גדולות ומאפשר יצירת דגמים באיכות גבוהה.
    4. הזרקה בלחץ נמוך, בשיטה זו ניתן לדמות הזרקת חומרים טרמופלסטיים או חומרים מורכבים לשם העתקת רכיבים.
    5. חיתוך לייזר, בשיטה זו ניתן לחתוך מגוון רחב של חומרים ועוביים , כמו כן ניתן לצרוב על מגוון רחב של חומרים טקסטורות , טקסטים ותמונות.
    6. וואקום פורמינג, ואקום פורמינג (Vacuum Forming) הוא תהליך ייצור שבו דף פלסטיק מחומם ומעוצב על גבי תבנית באמצעות וואקום. זהו אחד מהתהליכים הפשוטים והזולים ביותר לעיצוב פלסטיק, ומשמש לעיתים קרובות לייצור מוצרים במגוון תעשיות, כולל אריזות, חלקי רכב, צעצועים, שלטים ועוד. הנה תיאור מפורט של התהליך

    חומרים ליצור דגמים

    פלסטיק לסוגיו השונים: פלסטיק זה הינו חומר פופולרי להדפסה תלת מימדית ולייצור דגמים בכלל. הוא נותן יציבות, עמידות וגמישות לדגמים המיוצרים ממנו.

    מתכות: על מנת ליצור דגמים מתכתיים באיכות גבוהה, נעשה שימוש במתכות כגון פלדה, ברזל, אלומיניום או נירוסטה. דגמים מתכתיים מספקים יציבות ועמידות למוצרים המיוצרים מהם.

    חומרי גומי וסיליקון: חומרים אלו מתאימים ליצירת דגמים הדורשים גמישות ועמידות ללחץ. הם נהנים ממאפיינים כמו גמישות, קלות ויציבות.

    הבנת השיטות והחומרים: לפני שהופקים דגם או אבי טיפוס, חשוב להבין את השיטות והחומרים המתאימים ביותר לצרכי המוצר. הבנת המאפיינים והיכולות של כל שיטה וחומר.

    בניית אב טיפוס

    יש לכם רעיון? תנו לנו לפתח אותו

    השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

      מאמרים נוספים

      מעוניין להפוך רעיון למציאות ? אנחנו נעזור לך

      השאר פרטים ויחד ניצור את המוצר המושלם

        דילוג לתוכן